Страницата се зарежда, моля изчакайте!

Impres

Не на корупцията

Корупцията = Монопол + Дискреция – Отчетност 

 

Универсална формула.  Според редица експерти, корупцията е толкова по-голяма,  колкото повече властта е монополизирана, а чиновническите правомощия са по-широки, при минимални изисквания за отчетност.

Корупцията е като октопод, който обхваща цялото общество. Изсмуква жизнените му сили,  лишава го от парични средства,  възможности за развитие и корумпира членовете на обществото.

Все по-често забелязваме как корупцията се превърна в обект на интензивно обсъждане. Многобройните социални медии дават възможност на всеки да сподели мислите и мнението си с широката аудитория. В публичното пространство са коментирани безброй случай на корупция в най-различни обществени сфери и нива на власт.

Корупцията е древна като света, но нейна точна правна дефиниция липсва и не е патент на българското общество. В съвременния свят корупцията е на всички етажи на властта, което се потвърждава и от американския закон.

В държави, които има ширеща се корупция, гражданите биват лишени от нормален начин на живот. Огромни липси в здравеопазването, образованието, инфраструктурата и др. Обществените средства за тези дейности,  корупцията изяжда.

Подкрепяйки корупцията, давайки подкупи на някого за да ни свърши работа ние всъщност се лишаваме от обществени фондове, влошаваме качеството ни на живот и отнемаме бъдещето на нашите деца.

Корупцията може да съществува само там, където овластените държавни органи не изпълняват това за което са създадени и не се отчитат.

Липсата на контрол върху корупцията нанася непоправими щети. Не само икономически и финансови , тя въздейства върху морала на хората и кара обществото  да привикне към действието. Привиквайки към този начин на работа и живот, корупцията ръсте с всеки извършен подкуп, като многоглава ламя.

Борбата срещу корупцията не може да бъде насочена в един сектор или в група от хора. Без контрол върху изразходването на обществените средства и отчет за свършената работа, борбата срещу корупцията не може да бъде ефективна и тя ще продължи да съществува.

 

не на корупцията

Хората, гражданите и обществото трябва да положат огромни усилия за да си върнат държавата от хора които са заграбили част или цялата част от нея.  За да може ресурса на държавата и нейните възможности да бъде на разположение и в полза на цялото общество, а не на малка група от обществото.

Законодателството в едно общество трябва да се спазва от всички и ако се налага да бъде приложено със сила.

Нарушителите да бъдат санкционирани. От ранна възраст всеки член на обществото трябва да се възпитава с нетърпимост и непоносимост към корупцията, нетърпимост към нарушаване на правилата и установените закони в дадена държава и общество.

 

БЪДИ ЕДИН ОТ НАС !

 

Не на корупцията

 


Абонирайте се за нашият бюлетин.
Ще получавате актуална информация всеки месец.

 

Вашият коментар

error: Съдържанието е защитено!!

С отговорност подкрепихме стартиралата кампания на WWF за опазване на един от най-древните видове риба – есетрите…

В началото на лятото екипа ни разработи специална оферта с достъпни, гъвкави цени и условия за Българските общини с туристически обекти…

Откликнахме на молбата на учениците за популяризиране на това уникално българско училище в с. Черни Осъм, Троянско.

Избрахме да подкрепим българските творци Дичо & Теди Кацарова.

„WIND2WIN“ кампания за опазване на българската природа.

MЕЖДУНАРОДEН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „ВИТОША – 2018“ организиран от р-н „Витоша“ към Столична община.

Подкрепихме като медиен партньор българския филм „Воевода“. Филмът е вдъхновен от едноименния разказ на Николай Хайтов.“

ИНЦИАТИВA на Столична Община.
Инициативата се прави за трета поредна година.

ИНЦИАТИВА на Дирекция „ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ КЪМ МВР“

Национална инициатива в подкрепа на абитуриенти без родители. Благородна кауза, осигуряваща стипендии за зрелостници без родители.