Страницата се зарежда, моля изчакайте!

Impres

Черен Петък 2021

Кога е Черен Петък през 2021 година?

В кои магазини ще го има? Какви оферти и намаления има онлайн? Ако се чудите кога ще има Черен Петък през 2021 година, то трябва да знаете че датата се пада последния петък на ноември – 26 ноември 2021 година.

 

На този ден обикновено се предлагат значителни намаления на цените на стоките и мнозина пазаруват в големи количества. Някои работодатели дават и почивен ден на служителите си, за да се възползват от деня. В Черния петък магазините в САЩ отварят много рано – около 5 сутринта, а някои най-големи търговски вериги – даже в полунощ.

 

Интересът на потребителите към Черния петък постоянно нараства и в наши дни този ден отчита най-голям оборот в годината за ритейл продажби. Рекламите от билбордовете приканват към изгодни оферти.

 

Една от теориите е, че Черния петък се появява във Филаделфия в началото на 1960-те години. С този термин служители на полиция там наричат петъка след Деня на благодарността заради огромният трафик и задръствания.

 

Нещо любопитно: Няколко неправителствени организации считат за изключително вреден стреса през този ден. Ето защо през 1997 г. тези организации призовават американците денят да се превърне в “Ден без покупки“ 🙂

Черен месец

Миналата година обаче видяхме, как Черният петък се увеличи на уикенд и Черен месец (прочети за Черен петък – Външна реклама). Търговците пробват какво ли не, за да започнат рекламната кампания по-рано и да я продължат възможно най-дълго. За това за 2021 Черният петък е с продължителност  от седмица до сезон!

Черния Петък онлайн

Новата „традиция“ да се пазарува онлайн се запазва и тази година. Като основателна причина за това търговците посочват вече и безопасността на клиентите  и отговорността към служителите. Повечето сайтове по време на Черния петък отбелязват особено високи нива на трафик, тъй като купувачите ловуват сделки онлайн, знаейки, че пазаруването в магазина може да е затруднено. Доказано е, че билборд  външната реклама като цяло провокират онлайн активността. (виж: Външната реклама помага на онлайн търговията )

 

Всъщност събитието Черен Петък в последните години се превръща почти изцяло във виртуално преживяване. Клиентите споделят, че пазаруването онлайн е значително по-удобно, бързо и лесно.

 

Промоциите, които планирате за Черния петък, трябва да станат известни на аудиторията и да се планират навреме. Вижте на какви визии заложиха рекламодателите за Черен Петък във външната реклама миналата година.

 

Обадете ни се за да получите повече информация.

 

Черен Петък билборд 2021

 

👆  Абонирай се за нашият бюлетин  👈

актуална информация за външна реклама всеки месец!

Вашият коментар

С отговорност подкрепихме стартиралата кампания на WWF за опазване на един от най-древните видове риба – есетрите…

В началото на лятото екипа ни разработи специална оферта с достъпни, гъвкави цени и условия за Българските общини с туристически обекти…

Откликнахме на молбата на учениците за популяризиране на това уникално българско училище в с. Черни Осъм, Троянско.

Избрахме да подкрепим българските творци Дичо & Теди Кацарова.

„WIND2WIN“ кампания за опазване на българската природа.

MЕЖДУНАРОДEН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „ВИТОША – 2018“ организиран от р-н „Витоша“ към Столична община.

Подкрепихме като медиен партньор българския филм „Воевода“. Филмът е вдъхновен от едноименния разказ на Николай Хайтов.“

ИНЦИАТИВA на Столична Община.
Инициативата се прави за трета поредна година.

ИНЦИАТИВА на Дирекция „ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ КЪМ МВР“

Национална инициатива в подкрепа на абитуриенти без родители. Благородна кауза, осигуряваща стипендии за зрелостници без родители.